Reis naar Rimini 2024 – korte samenvatting verkenningsreis

Wij hebben een mooie zonnige week gehad, blijkbaar zelfde weer te verwachten in mei en hebben gelogeerd in het Oxygen hotel, waar we ook volgend jaar geboekt hebben van 24 tot 31 mei.                         

Zeer vriendelijk en gedienstig personeel en op hun restaurant en bar is geen enkel negatief woord te zeggen. De maaltijden zijn altijd in buffetvorm, de koude gerechten neem je zelf en bij de warme gerechten word je bediend. Plat- en spuitwater is inbegrepen bij het diner, andere drank kan je aan tafel bestellen en op je kamernummer laten noteren. Je rekeningen betaal je bij het uitchecken.

Een mooi verwarmd zwembad, bubbelbad en buitenbar zorgen voor de recuperatie achteraf 😉. Je kan een grote handdoek huren of hem van thuis meebrengen.

Voordeel van een hotel aan de dijk is dat er ook veel te doen is in de directe omgeving. Lekkere ijsjes te koop naast het hotel, strand, shopping, wandelboulevard, cafés enz. …

We zijn 3 dagen gaan fietsen met Luca, een zeer ijverig iemand, gene gewone 😉 heeft o.a. de strafste race meegedaan “Race Across America” van de westkust naar de oostkust over ongeveer 4800km en nog meerdere evenementen in verschillende landen. Hij zal ook in mei ‘24 onze baankapitein zijn die ons, eens uit de drukkere stad, doorheen mooie open vlaktes en heuvelachtige plaatsen brengt, kent de streek als zijn broekzak en laat ons tijdens de rit ook interessante plekjes zien (vb. dorp van Pantani), kent ook de mooie plaatsen waar we voor weinig geld (niet inbegrepen) kunnen lunchen. Fonteintjes met fris drinkbaar water komen we regelmatig tegen. Hij zal elke dag met ons samen overleggen welk van zijn parcours elke groep de volgende dag wil doen naargelang de wensen per groep zoals afstand, hoogtemeters, streek enz. …

Hij is met ons de kleine Stelvio met 17 lussen/bochten over 3 km opgereden. We hebben tijdens een fietstocht als lunch verschillende kleine lokale hapjes en wijn geproefd op een “Farm” gekend voor zijn olijven, wijn, kaas en roomijs. Dit staat met jullie ook op de planning alsook een picknick, ter plaatse geleverd door het hotel (inbegrepen) op de binnenkoer van een burcht. Aan deze twee laatste activiteiten kunnen de wandelaars ook deelnemen als dit in hun programma past.                              

Er is ook een rustdag voorzien waarop je kiest, toch fietsen, wandelen of niets😉.

Dus voor beide groepen hebben we een Italiaan die baankapitein zal zijn. Wij hebben geen volgwagen maar het hotel zal altijd klaar staan met hun privé camionette om ons bij een probleem te depanneren, dit zit in het fietsarrangement “Light Bike Package” dat wij genomen hebben. Inclusief zijn ook: welkom drank, water en bananen voor onderweg, herstel/energiesnack na de rit, wassen van onze fietskledij en ter beschikking stellen van materiaal voor fietsherstellingen en hulp bieden hiervoor indien nodig.

De vuile was ’s morgens afleveren en ophalen proper en droog de volgende morgen. Voorzie dus minstens fietsgerief voor twee dagen. 

Wij spreken af op de luchthaven in Zaventem (uur wordt later meegedeeld), vliegen in 1,30u tot Bologna en stappen op de bus die ons naar het hotel brengt, ongeveer anderhalf uur rijden. Dankzij 3 bekwame chauffeurs, Ann, Rudi en Eddy worden onze fietsen en valiezen in één trek naar Rimini gebracht. Op het vliegtuig hebben wij alleen handbagage mee.

De prijs benadert onze verwachting van 850€, kunnen het correcte bedrag pas doorgeven als we de vliegtuigtickets aangekocht hebben.

Momenteel zijn we al met 35 leden.       Er zijn nog plaatsen vrij.             Hierbij nog enkele foto’s 😊

1 Comments

  1. Dat ziet er super uit! Dikke dank je wel aan het LWT Team om alles voor ‘t beste uit te pluizen, voor de duidelijke samenvatting en de mooie foto’s! ‘t Aftellen naar 24 mei kan beginnen ….

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*