Ten huize van Rudi Andries (juni 2023)

Vertel eens iets over het allereerste in je leven , je ouders,afkomst ?

Rudi : Ik ben geboren op 30/01/1962 en dus op dit ogenblik 61 jaar, ben vader van 2 flinke dochters Gwen en Enid en trots op mijn 2 kleinkinderen , een jongen en een meisje. Mijn ouders hadden een groentewinkel in Kraainem waar wij tot mijn 14e woonden om te verhuizen naar Erps-Kwerps. Ik volgde L.O. in de sporthumaniora te Zaventem om op mijn 18e beroepsvoetballer te worden bij RWDM.

RWDM was indertijd geen klein ploegske dacht ik zo, zowaar de tweede ploeg in het Brusselse of niet soms ? 

Rudi :Inderdaad, op mijn 8e sloot ik aan bij de toenmalige Racing White te Woluwe, daarna kwam de fusie met den DARING zoals men pleegt te zeggen, was dus Daring Molenbeek waar ik van 1980 tot 1985 als beroepsvoetballer actief was tot een kruisbandletsel er een eind aan maakte. Ik was nog maar 23 wat wel een domper was. In mijn jeugdperiode heb ik nog samengespeeld met o.a. Franky Vander Elst, Michel Dewolf en Rudy Cossey. Beroeps was ik ploegmakker van o.a. Jan Boskamp, Jan Ruiters (keeper), Nico Jansen, Morton Olson etc …

Welke momenten in je voetballoopbaan zie je als uitschieters ? 

Rudi: Zeker mijn eerste doelpunt in de wedstrijd RWDM- Gent. Ook belangrijk en waar ik graag op terugblik was onze rondreis in Zuid-Amerika waar we tegen voor het WK 1982 gekwalificeerde ploegen speelden zoals Peru, Chili, El Salvador.

Ik veronderstel dat je na je zware blessure niet op je lauweren kon blijven rusten en er toch nog gewerkt moest worden ?

Zeker, zo ben ik vanaf 1986 vertegenwoordiger geweest in de grafische industrie,  had alles te maken met het leveren van allerlei producten voor drukkerijen. Sind 1 Mei van dit jaar ben ik een gelukkige gepensioneerde, dus een loopbaan van 37 jaar.

Hoe ben je bij de LWT beland ? 

Gewoon via An (Mosselmans) , dit in 2016 en zonder enige fietservaring. Ik fiets sinds het begin bij de Cyclo’s en werd onder de vleugels genomen door Jef (Van Meulder) en Jan (Mertens). Ze zeiden tegen An : Daar is nog werk aan zulle !

Hoe ervaar je de club ? 

Ik voel mij zeer goed binnen de Club in het algemeen en bij de Cyclo’s in het bijzonder. Ik kijk er dan ook elke zondag naar uit om de vrienden (vriendinnen) terug te zien. Na het ontslag van Jan als ploegverantwoordelijke hebben An en ik dit overgenomen in 2021.

Samen organiseerden wij totnogtoe een vijftal ploegwe, te weten Corsendonck, Maredsous, Tongeren, Doornik en nu nog Terneuzen. Men mag dergelijke organisaties niet onderschatten. Ik denk dat een Jos Ghysels en een Jean-Pierre Vanhemelrijck , nu ook ons Jenny er alles van weten. 

Tenslotte, hoe ben je in het Bestuur beland want men staat er niet voor te springen, weet ik alles van ?        

Wat men ook moge denken, gewoon eigen motivatie, wil mede aan de basis liggen van een verdere goede werking van de LWT, wil iets bijbrengen nu ik meer tijd heb. Ik ga eerlijk zijn en toegeven dat ik een ‘licht’ duwtje gekregen heb van Jenny (Roobaert).

Voilà Rudi, bedankt voor de lekkere koffie en het interessante gesprek.

Roland Demol

Share this Post

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*